måndag 28 april 2014

Fuerteventura, Playitas och påsk - en ganska schyst kombination!

På skärtorsdagen bar det iväg till Fuerteventura och en veckas semester kombinerat med träning. Vi bestämde oss för just den Canarie-ön eftersom där finns en fin 50-metersbassäng, ett lagom varmt hav, bra berg att cykla i och ok vägar att springa på.

Bergsbestigning på Fuerteventura!

Om min löpform är ganska god så har cykelformen varit allt annat än närvarande. En gång i tiden (inte så länge sedan som det låter...) var mina ben både starka och uthålliga och jag kunde nästan mäta mig med några av cyklisterna i den svenska dam-klungan. Så är inte fallet nu... Ett års upphåll från allt vad cykelträning heter gör inte gott och jag åkte ner till Playitas med ett visst mått av nervositet. Tänk om jag kroknar och inte orkar cykla hem? Och tänk om jag inte orkar cykla uppför?

Tursamt nog satt det bergskassett på min hyr-cykel (riktigt bra aluminiumram som vi hyrde från Easy Riders i Corralejo) så bergen blev en skön utmaning och utförslöporna var exakt så härliga som det alltid är. Högre puls utför än uppför är egentligen det enda man behöver komma ihåg! Kanske, kanske hittade jag lite av mina forna cykelben i bergen någonstans norr om Tuineje. Jag överlevde i alla fall alla pass och det kändes nästan lättare sista dagen än första.

Simningen var som väntat underbar. En varm utomhus-50ia så att man kan sola samtidigt som man tränar är helt magiskt tycker jag. Vi hade planerat in ett antal pass i havet också men efter att ha kramats med några brännmaneter under andra passet var vi inte så sugna på att hoppa i igen. Mer soltid i poolen alltså!


Jag har dessutom upptäckt en ny återhämtningsgrej som jag tycker är bra. För några veckor sedan inledde jag och teamkamraten Cecilia Jessen ett samarbete med företaget Hälsovästen. De tillverkar västar av olika slag som skall hjälpa en förbättrad hållning. Jag tycker ofta att jag känner mig som ett corn-flakes efter långa cykelpass, lite stel och krum i ryggen, och då är det faktiskt riktigt skönt att ta på sig en sådan väst någon timme. Helt klart värt att prova tycker jag! Den ersätter givetvis inte träning av rygg och bål men den är ett bra stöd. Fler tankar kring detta hjälpmedel kommer längre fram.

En öl är också bra återhämtning...
...men kattklappning är nog den bästa!

Nu är semestern över och det är läge att hitta vardagsrytmen igen. Inte fy skam det heller när man har världens roligaste jobb=)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar